به گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف وامور خیریه آیین پایانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن استان تهران با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
رئیس ستاد عالی مسابقات قرآن کریم در این مراسم با طرح این سؤال که علت ایستادگی مقام معظم رهبری در برابر استکبار چیست، گفت: مقام معظم رهبری به این دلیل محکم صحبت میکنند که قرآن فرموده است: «وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ».
وی حفظ قرآن، اجرای مفاهیم قرآن در جامعه و عمل به آن را از جمله فعالیتهای رفیع برشمرد و گفت: قرآن از مقوله قرائت است و مکتوب قرآن از قرائت گرفته شده است و آن قرائت حول نبی مکرم اسلام است. شخص پیامبر در آیاتی که تلاوت کردهاند، این را بیان کردهاند.
خاموشی با استناد به آیه «لَا يَأْتِيهِ الْبَاطِلُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَلَا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزِيلٌ مِنْ حَكِيمٍ»، قرآن را سخن حق نامید و بیان کرد: اگر بخواهیم نسبت خالق با مخلوق را بیان کنیم، متوجه میشویم که خالق متعال قدرت مطلق و علم مطلق است و مخلوق نیازمند مطلق است و در همه چیز و حتی در قیام و قعود خود نیازمند است.
خاموشی اظهار کرد: قرآن به ما یاد میدهد که مؤمن به همان خدایی باشیم که ما را خلق کرده است و اگر کلامی از سوی خدای متعال صادر شود، همه آن را میبینند و مینویسند. اگر این چنین است، باید بگوییم کلام الله مانند خود خداست. برترین کلامها کلام خداست و اگر خدا اراده نکند، کلامی صادر نمیشود. پس اگر فعالیت در زمینه قرآن داشته باشیم، یعنی فعالیت در زمینه کلام خدا، که برترین کلامهاست، داشتهایم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه قرآن یک ظاهر و یک باطن و مفهوم دارد، اظهار کرد: برای اینکه به این کلام برسیم که قرآن یک ظاهر و یک باطن و مفهوم دارد، قرآن میفرماید: «لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ» یعنی کسی نمیتواند در ساحت قرآن وارد شود، مگر اینکه مطهر شود. بنابراین طهارت باطن، شرط فهم قرآن است.
رئیس هیئت امنای سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد:قرآن به ما میآموزد که مؤمن به همان خدایی باشیم که ما را خلق کرده است و اگر کلامی از سوی خدای متعال صادر شود، همه آن را میبینند و مینویسند. اگر این چنین است، باید بگوییم کلام الله مانند خود خداست. برترین کلامها کلام خداست و اگر خدا اراده نکند، کلامی صادر نمیشود.
رئیس ستاد عالی مسابقات قرآن در ادامه خطاب به قاریان و حافظان حاضر در این مراسم گفت: قبل از هر چیز طهارت نفس را حفظ کنید که اگر پاکباطن نباشیم، از فهم ساحت قرآن دور خواهیم بود. باید تلاش کنیم به این نکته جامه عمل بپوشانیم. برای پاک شدن به ما آموختهاند که اهل تقوا باشیم و برای اهل تقوا بودن باید به آیات قرآن توجه کنیم. نمونههای بسیار زیادی در قرآن در مورد تقوا وجود دارد که به برخی از آنها اشاره میکنم.
خاموشی در ادامه این بخش از صحبتهای خود به سوره طلاق که چهار مرتبه واژه تقوا در آن ذکر شده است و حضرت علی(ع) نیز بر عظمیت این سوره تأکید داشته اشاره کرد و افزود: در اهمیت سوره طلاق همین بس که حضرت علی(ع) میفرمایند چهار کتاب آسمانی را خواندم و از هر کدام فرازی را انتخاب کردم. فرازی که از قرآن انتخاب شد از سوره طلاق و آیه «وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ» بوده است. یعنی کسی که بر خدا توکل کند، برای او بس است. این اهمیت سوره طلاق را میرساند. برخی این سؤال را میپرسند که چرا مقام معظم رهبری در مورد آمریکا با قدرت صحبت میکنند. من میگویم به این خاطر محکم صحبت میکنند که قرآن فرموده است: «وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا».
خاموشی با بیان اینکه اولین توصیف تقوا در سوره تقوا مربوط به آیه «يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا» است، گفت: اگر مشکل خانوادگی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هر مشکل دیگری دارید، به قرآن پناه ببرید، قرآن آن مشکل را برطرف میکند، اما باید با ابزار مناسب و از مسیر درست حرکت کنیم. در آیه بعد میفرماید: «وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْرًا» یعنی کسی که تقوا پیشه کند، امور او آسان خواهد شد. این آیه میخواهد بگوید اهل تقوا باشید تا بر مشکلات چیره شوید.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یکی دیگر از ویژگیهای تقوای الهی را جبران خطاها بیان کرد و گفت: در آیه «وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُعْظِمْ لَهُ أَجْرًا» به این موضوع اشاره شده است که هرکسی که تقوا پیشه کند، خطاهایش جبران میشود. «يُكَفِّرْ» معنای جبران میدهد، نه تنها جبران میکند، بلکه در ادامه میفرماید بلندمرتبه داشته میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تمام حاضران در این مراسم خواست به مطالعه سوره مبارکه طلاق بپردازند و گفت: آیاتی که در مورد تقوای الهی در این سوره است، ادامه مییابد تا به آیه «قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْرًا» میرسد. اینکه قرآن میفرماید تقوا پیشه کنید، شاید برای برخی سوال شود چرا باید تقوا پیشه کنیم؟ جواب این چرا در آیه «فَاتَّقُوا اللَّهَ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ الَّذِينَ آمَنُوا قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْرًا» است. بنابراین اگر اهل تقوا شوید، تازه به راهی آمدهاید که قرآن را بفهمید.